Heeft u ook weleens last van een verstopte doucheput? Het kan erg vervelend zijn als het water niet meer goed wegloopt en er steeds meer druk op de afvoer komt te staan. Gelukkig zijn er een aantal tips om dit te voorkomen. In dit artikel leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat een doucheput dat verstopt is nooit meer een probleem vormt.

1. Maak regelmatig een kleine spoeling

Als u elke dag een kleine spoeling maakt, dan voorkomt u dat er vuil ophoopt in de afvoer. Vuil kan namelijk voor verstoppingen zorgen. Het is dus belangrijk dat u de afvoer regelmatig schoonmaakt. Een manier om dit te doen is door elke dag een klein beetje azijn in de afvoer te gieten.

2. Gebruik een zeefje

Gebruik als tweede tip bij voorkeur een zeefje om haren en ander vuil tegen te houden. Dit voorkomt dat het vuil zich ophoopt in de afvoer. Bovendien is het makkelijker om een zeefje schoon te maken dan de afvoer zelf.

3. Gebruik een afvoerputje

Als u gebruikmaakt van een afvoerputje, dan wordt het water direct naar de riolering afgevoerd. Dit voorkomt dat het water lang stilstaat en zich verstopt. Bovendien is het eenvoudiger om een afvoerputje schoon te houden dan de focus op de afvoer zelf te leggen.

4. Reinig de doucheput regelmatig

Om ervoor te zorgen dat de afvoer zo schoon mogelijk blijft, is het tot slot aan te raden om de doucheput regelmatig te reinigen. Dit kan met een sopje of door gebruik te maken van een speciale afvoerreiniger. Let wel op dat u de afvoer niet beschadigt wanneer u deze reinigt.

Al met al zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat u nooit meer last heeft van een verstopte doucheput. Maak hier dus zeker gebruik van.

Is uw doucheput al verstopt?

Zoals de gezegde, voorkomen is altijd beter als genezen! Maar het kan natuurlijk voorkomen dat u deze tips te laat heeft gevonden en dat uw doucheputje al verstopt is geraakt. U kunt dan zelf proberen vuiligheid uit het doucheputje te verwijderen. Is uw douche putje hardnekkig verstopt? Dan is het aan te raden om een loodgieter in te schakelen, deze kan de verstopping gemakkelijk detecteren en verhelpen.